Stoomcabines

Stoomcabines

De stoomcabine, of stoomdouche, lijkt een beetje op een douchecabine, deze heeft alleen veel meer opties en mogelijkheden. Het effect van de stoomdouche kun je vergelijken met die van een sauna. Het is alleen minder warm en de warmte die het geeft wordt doorgaans anders ervaren. Een stoomdouche is een afsluitbare cabine voor een of twee personen en heeft een temperatuur van rond de vijfenveertig graden. Het vochtigheidsgehalte in deze cabines is hoog waardoor er stoom ontstaat. De stoom heeft een reinigende en ontspannen werking op lichaam en geest.

Waarom een stoomcabine?

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt besluiten een stoomcabine aan te schaffen. Stoom heeft een positieve invloed op het lichaam, dit was al bekend bij de Romeinen. Na een uurtje in de stoomcabine voel je je een ander mens. Het verlicht de spanning in spieren en pijn in botten en gewrichten. Stoomcabines kunnen dus ook voor medische redenen gebruikt worden. Daarnaast reinigt het de huid en zuivert het alle poriën van het lichaam. Door het inademen van de hete lucht gaat het bloed sneller circuleren. Hierdoor ga je transpireren en zullen alle afvalstoffen via de poriën afgevoerd worden. Op deze manier wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en verzorgt het de vochtbalans in het lichaam. Wanneer je verkouden bent is het ook verstandig om een stoombad te nemen. Door de hete waterdamp worden de luchtwegen vrijgemaakt en zul je je snel opgelucht voelen. Stomen heeft dus een toegevoegde waarde als het gaat om innerlijke reiniging, maar ook voor de uiterlijke verzorging. Dankzij de stoom wordt bijvoorbeeld huidveroudering tegengegaan en voelt je huid heerlijk zacht aan. 

Stoom-douchecabine

Vind je een aparte stoomcabine te veel plaats innemen? Dan is het ook mogelijk om deze te combineren met een douche. Dit is ideaal wanneer je over een kleine badkamer beschikt. Een stoom-douchecabine is voorzien van een grote stortdouche, een aparte handdouche en thermostaatkraan. Sommige modellen zijn tevens uitgerust met massage-jets, muziek en kleur-, en geurtherapie. Het voordeel van deze combinatiecabine is dat je je direct na het stomen kunt afspoelen. Zo spoel je al het zweet snel van je lichaam en ervaar je direct het verkwikkende en verfrissende gevoel. Let er wel op dat je je niet te koud afspoelt. In tegenstelling tot de sauna, komt dit het herstelproces niet ten goede.

Kom langs in de showroom van Installatiebedrijf Knibbeler en bekijk samen met ons de mogelijkheden.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08.00- 17.00 uur

Openingstijden showroom en installatiewinkel

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 17:00 uur
Zaterdag
09:00 - 16:00 uur
© Installatiebedrijf Knibbeler 2021 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl