Bespaartips

Bespaartips

Als vooruitstrevend installatiebedrijf in Zuid-Limburg zijn we bij Installatiebedrijf Knibbeler B.V. altijd op zoek naar duurzame oplossingen en manieren waarop onze klanten hun gas- en energieverbruik kunnen reduceren. Met de onderstaande bespaartips kunt u niet alleen uw maandelijkse energierekening omlaag brengen, maar ook uw steentje bijdragen aan een betere toekomst.

Laat uw oude CV-ketel vervangen

Hoewel er eigenlijk geen VR-ketels (Verbeterd Rendement ketels) meer verkocht worden, zijn er nog altijd huishoudens die nog zo’n oude ketel hebben. Het is zeker de moeite waard om deze te vervangen door een moderne HR-ketel (Hoog Rendement ketel). Deze zijn namelijk veel energiezuiniger, waardoor u zeker 20% ten opzichte van een VR-ketel kunt besparen. U kunt de investering voor uw nieuwe CV-ketel dus al vrij snel weer terugverdiend hebben. Onze CV-ketelwijzer geeft een goede indruk van de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft.

Sluit een onderhoudscontract af voor uw CV-ketel

De aanschaf van een energiezuinige CV-ketel is een goed begin. Maar ook een moderne HR-ketel heeft periodiek onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat hij zo zuinig (en veilig!) mogelijk blijft functioneren. Installatiebedrijf Knibbeler B.V. biedt verschillende onderhoudscontracten, afhankelijk van uw individuele behoeften.

Laat uw radiatoren zoveel mogelijk vrij

Veel woningen zijn uitgerust met conventionele radiatoren, welke doorgaans wel functioneel zijn maar niet echt aantrekkelijk om te zien. Mensen hebben dan ook vaak de neiging om deze radiatoren te verbergen achter bankstellen en gordijnen. Dit is echter geen goed idee, omdat het de warmteoverdracht belemmert. Uw CV-ketel moet harder stoken om de ruimtes in huis op de gewenste temperatuur te krijgen en te houden. Zorg daarom dat u uw radiatoren zoveel mogelijk vrijhoudt; u kunt dan jaarlijks tientallen euro’s aan energiekosten besparen. Mocht u zich toch echt te veel ergeren aan de radiatoren, dan kunt u deze altijd nog laten vervangen door stijlvolle design radiatoren.

 

Kies voor een slimme thermostaat

Er zijn tegenwoordig slimme thermostaten verkrijgbaar die u veel meer controle geven over uw verwarming. Sommige modellen bieden zelfs de mogelijkheid om uw verwarming op afstand te bedienen, via uw smartphone of tablet. Met behulp van thermostaten zoals Evohome kunt u uw energierekening drastisch omlaag brengen!

Koop een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop laat maximaal 7 liter water per minuut door. Daarmee verbruikt u zo’n 20% minder water dan met een standaard douchekop en zelfs 50% dan met een regendouche! Bovendien is het verschil in nauwelijks merkbaar, want de douchestraal voelt net zo comfortabel. Voor nieuwe kranen en douchesets kunt u overigens ook bij ons terecht.

Wees kritisch op sluipverbruik

In veel huishoudens zijn er apparaten die constant kleine hoeveelheden stroom verbruiken terwijl ze eigenlijk niet in gebruik zijn. Hierbij kunt u denken aan een televisie die altijd op stand-by staat, de stekkerdoos waar geen stekkers in zitten maar waarvan het lampknopje brandt en de buitenlamp bij de voordeur die altijd aanstaat. Schakel apparaten volledig uit, trek de stekker uit het stopcontact en investeer in bewegingssensoren om onnodig stroomverbruik zoveel mogelijk te beperken.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Openingstijden showroom

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag
Op afspraak
© Installatiebedrijf Knibbeler 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl