Vloerverwarming

Vloerverwarming

Heeft u ook vaak last van koude voeten? Dan is vloerverwarming zeker het overwegen waard. Installatiebedrijf Knibbeler B.V. vertelt u graag over de verschillende manieren waarop vloerverwarming kan worden toegepast, en welke voordelen deze hebben.​

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Vloerverwarming kan op twee manieren worden toegepast; als hoofdverwarming en als bijverwarming.

  • Vloerverwarming als hoofdverwarming: Hierbij voorziet de vloerverwarming de gehele woning van warmte. Er wordt hierbij vrijwel altijd gebruik gemaakt van verwarming middels water. Er wordt een netwerk van leidingen onder de vloer aangelegd, welke via een zogeheten verdeelunit op het waterleidingnetwerk worden aangesloten. De verdeelunit, die u kunt zien als de regelaar van het hele systeem, is voorzien van een pomp die het water door de leidingen heen pompt en een thermostaatkraan die ervoor zorgt dat de temperatuur van het water niet dusdanig hoog wordt dat uw vloer kan beschadigen. Met vloerverwarming als hoofdverwarming kunt u de ruimtes in huis op een zeer constante en gelijkmatige manier verwarmen. U profiteert merkbaar van een hoger comfort! U heeft geen radiatoren meer nodig, wat niet alleen ruimte bespaart maar ook vanuit esthetisch opzicht wenselijk kan zijn. Daar komt bij dat u met vloerverwarming als hoofdverwarming efficiënter gebruik maakt van energie in vergelijking met bijvoorbeeld een CV-ketel en radiatoren. U kunt dus ook nog eens een mooie besparing op uw energiekosten realiseren!
  • Vloerverwarming als bijverwarming: Wanneer vloerverwarming alleen als bijverwarming wordt toegepast, bijvoorbeeld alleen in de badkamer, wordt er meestal bij gebruik gemaakt van verwarming middels elektriciteit. Voor de installatie van elektrische vloerverwarming is meestal geen hak- en breekwerk vereist, en de installatie neemt niet veel tijd in beslag. Het comfort gaat echter aanzienlijk omhoog; u heeft nooit meer last van koude vloertegels in de badkamer! Elektrische vloerverwarming is daarbij uitermate geschikt voor kleinere badkamers; in tegenstelling tot radiatoren neemt vloerverwarming immers geen ruimte in beslag.

    Meer over elektrische vloerverwarming.

Ja, ik heb interesse in vloerverwarming!

Wilt u graag meer weten over de voordelen van vloerverwarming, neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Knibbeler B.V. Vanzelfsprekend kunt u ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor de installatie van vloerverwarming in uw woning. Wij zijn gevestigd in Hoensbroek maar werkzaam in de hele regio, waaronder in Nuth, Brunssum en Spaubeek.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Openingstijden showroom

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag
Op afspraak
© Installatiebedrijf Knibbeler 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl