Vloerverwarming

Vloerverwarming

Een aangenaam binnenklimaat kan tegenwoordig op verschillende manieren gerealiseerd worden. Waar we enkele decennia geleden nog beperkt waren tot gaskachels en houtkachels, hebben we nu de keuze uit zeer zuinige HR-ketels en uiteraard de steeds populairder wordende vloerverwarming. Knibbeler BV vertelt u graag wat meer over de werking en de voordelen van vloerverwarming.

Werking

Vloerverwarming kan op twee manieren worden toegepast; door verwarming middels elektriciteit en door verwarming middels water. Verwarming middels elektriciteit wordt in principe alleen toegepast bij plaatselijke vloerverwarming, zoals bij huishoudens die alleen in de badkamer vloerverwarming hebben. Wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming dient, en dus de gehele woning van warmte moet kunnen voorzien, wordt er gebruik gemaakt van verwarming middels water. Hiervoor wordt een netwerk van kunststof leidingen onder uw vloer aangelegd. Deze leidingen worden via een zogeheten verdeelunit, die feitelijk de regelaar van het systeem is, aangesloten op het waterleidingnetwerk. De verdeelunit is voorzien van een pomp die het water door de leidingen heen pompt en een thermostaatkraan die ervoor zorgt dat de temperatuur van het water niet zo hoog wordt dat het uw vloer kan beschadigen. 

Uw voordelen

Vloerverwarming biedt u vele voordelen. Deze manier van verwarmen stelt u in staat om zeer een constante en gelijkmatige temperatuur in huis te realiseren; het comfort in uw woning wordt merkbaar verhoogd. Daarbij heeft u ook geen zichtbare verwarmingselementen meer nodig (zoals bij een CV-ketel en bijbehorende radiatoren). Dit bespaard niet alleen ruimte, maar oogt ook meteen een stuk mooier. Vloerverwarming zorgt, vergeleken met andere verwarmingsmethodes, voor een reductie van de stofcirculatie en verlaagd daarmee de kans op huisstofmijt; mensen met allergieën kunnen hier veel baat bij hebben. Ook wordt de luchtvochtigheid in huis verbeterd. Tot slot moet u weten dat vloerverwarming op een veel efficiëntere manier gebruik maakt van energie; u kunt dus ook een aanzienlijke besparing op uw maandelijkse energierekening realiseren. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Advies op maat

Wilt u graag meer weten over de voordelen van vloerverwarming, neemt u dan gerust contact op met Knibbeler BV. U kunt tevens bij ons terecht voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. 

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08.00- 17.00 uur

Openingstijden showroom en installatiewinkel

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 17:00 uur
Zaterdag
09:00 - 16:00 uur
© Installatiebedrijf Knibbeler 2021 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl